Klasická koložvárska kapusta
Tento recept mám od svojej maminy, je vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.
Voňavé ovsené lievance s jablkami
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím...
Rybacie krokety
Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som...
Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...
Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Lievance z ovsených vločiek
Lievance v nevšednom prevedení. Ak radi skúšate nové veci, tento recept z ovsených vločiek je...
Falošný španielsky vtáčik
Ľahké a veľmi chutné jedlo. Výborné na nedeľňajší obed. Dobrú chuť!
Kuskus so zeleninou a s mandľami
Jednoduchý a zdravý recept s vyváženou chuťou, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme 1 vejce,...
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...
Smažené kuřecí kapsy s camembertem
Prsa nakrojíme tzv. na motýlka, přes folii opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe...
Barevné kuřecí roládky
Kuřecí prsa nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe šunkou a proužky barevné papriky...
Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami
Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
Fazuľový perkelt s viedenským párkom
K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...
Makové rezance mojej babičky
Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla...
Kuracia rýchlovka
Keď som doma sama a varím obed len pre seba, milujem rýchlu prípravu. Tento recept...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.
Pečené brambory
Syrové brambory oškrábeme, kdo má rád se slupkou řádně vydrhne a slupku nechá. Do brambor...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...
Mandľové lievance bez lepku
Ak máte chuť na lievance a odopierali ste si ich kvôli lepku, siahnite po týchto.
Kuřecí prsa na slanině a hořčici
Na pánvi rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Pak přidáme...