Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...
Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...
Guláš z muflóna
Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky...
Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...
Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Fazuľa od maminky
Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte
Penne s pórovo-syrovou omáčkou
Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)
Srbské cestoviny
Tento recept som dostala od veľmi milej pani, ktorá pochádza zo Srbska. Vždy som dostávala...
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...
Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...
Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...
Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...
Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...
Zapečená hliva
Hlivy narežeme a podusíme na cibuli spolu s olejom, pridáme mletú rascu. Do zapekacej misky...
Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...
Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...
Frikadelky s boloňskou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením, soľou, nakrájanou cibuľou a necháme 20 minút odležať....
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Dusené kurča na zelenine
Tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Má ho rada celá naša rodina.
Špenátové lasagne
Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým...
Cestoviny s hubami
Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a...
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Špagety Carbonara
Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme.
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...