Strapaté kari rezne

kimlo - fotkakimlo, 24. decembra 2009
Strapaté kari rezne
Foto: kimlo

Jednoduché, chutné, a hlavne je toho veľa.. :-)

8-10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 KL
1,5 PL
1 ks
1 KL
0,5 KL
4-5 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance ako na čínu a v miske zmiešame s vajcami, korením, soľou, vegetou, horčicou, solamylom a kari korením. Šampiňóny zľahka nakrájame na plátky, vmiešame do pripravenej zmesi a dáme do chladničky odstáť asi na 3-4 hodiny.

  2. 2

    Lyžicou naberáme zmes a kladieme na rozpálený olej, vyformujeme do tvaru rezňa a vyprážame z oboch strán dozlatista.

Diskusia k receptu

olika
Tak toto vyzerá sympaticky. Určite to skúsim!
larisamihalik
Urobím to zajtra, lebo nemám šampiňóny. Ak je niekto vegetarián namiesto kuracích pŕs nastrúhate zemiaky na väčšom otvore na strúhadle a postup je rovnaký. Ja som tento Váš recept odkukala od Tuliho, keď varievam v TV. Je to obľúbené jedlo jeho celej rodiny a môžete to mať nachystané v chladničke a robiť to aj tri dni za sebou.
mmelinda
Právě jsem si poslintala klávesnici :-))......tyhle řízky znám a jsou opravdu velmi chutné. Máš zajímavou přílohu - copak to je? Nějaký salát?
kimlo
Áno je to klasický zemiakový šalát, zemiaky, cibuľa, ocot, cukor, soľ, voda.. :-)
mmelinda
Hmmm, tak klasický :-))...já takový vůbec neznám (koukám, že mám značné rezervy)......no....co nejdřív vyzkouším....a dám vědět, jak se povedlo:-))
mmelinda
.....tak hlásím přepapané bříško a naprosto uspokojené všechny chuťové buňky - a že jich mám hoooodně a extra vyvinuté :-))....moc díky!!!........
kimlo
Som rád že chutilo. Boli to tie rezne alebo ten šalát? :-)
mmelinda
....boli to rezne i šalát :-)).....a obojí bylo famózní....už jsem zařadila do svého stálého "repertoáru" :-))
kimlo
no pošli foto či sa fakt vydarilo... :-)

mmelinda
.....jo milý KIMLO.....tak to neklapne....fotečky jsem neudělala a papáníčko se právě nachází ve stavu živočišného zpracování :-))......v pupíčku :-))
altyn
Dnes sme mali na obed a musím pochváliť, sú naozaj výborné, vôňa sa šírila až von na chodbu a chuť nesklamala, práve naopak. Len ja som si to trochu uľahčil. Na pánvici som ich nechal len trošku zatiahnuť, len toľko, aby držali tvar a potom som ich šupol na plech, na papier na pečenie a dokončil som ich v rúre. Nemusel som u nich stáť a tiež sa nenapili moc oleja. :-))) Už nebudem robiť kuracie rezne inak ako podľa tvojho receptu.
qaroh
Keď som počul prvý krát miestny názov tohto šalátu - šmyklavý- musel som sa smiať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia