Moriak plnený mäsom a šampiňónmi

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
20 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 kg
2 PL
Plnka:
250 g
200 g
50 ml
1 ks
3 ks
2 ks
2 PL

Postup

  1. 1

    Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej a podlejeme. Pečieme ho najprv prikrytého a potom ho odkryjeme. Počas pečenia podľa potreby podlievame a polievame výpekom.

  2. 2

    Plnka: mäso pomelieme, na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme pomleté mäso a opražíme.

  3. 3

    Necháme vychladnúť, pridáme vajce, nakrájané a mliekom navlhčené žemle, podľa potreby strúhanku a všetko spolu dobre premiešame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha