20 minút
príprava
príprava
120-150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej a podlejeme. Pečieme ho najprv prikrytého a potom ho odkryjeme. Počas pečenia podľa potreby podlievame a polievame výpekom.
- 2
Plnka: mäso pomelieme, na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme pomleté mäso a opražíme.
- 3
Necháme vychladnúť, pridáme vajce, nakrájané a mliekom navlhčené žemle, podľa potreby strúhanku a všetko spolu dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu