Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Krupicová kaše s karamelizovanými jablíčky podle receptu mojí babičky
Od dětství jsem nebyla milovník čokolády a kakaa vůbec. Krmit mě nebylo nic jednoduchého, protože jsem většinu dětské stravy odmítala jíst. Babička moje chutě přelstila a krupicovou kaši polila jablíčkovým rozvarem....
Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou
Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla....
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)
Cestoviny s Tofu a pestom
Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Bezlepkové maxi donuty
Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, PL cukru, PL Bakery mix Liana a...
Údené Tofu so špenátom v palacinke
Vyskúšajte chutné a rýchle palacinky, plnené údeným Tofu, v kombinácii so špenátom. Sú skvelé...
Jelenie stehno na hríboch
Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...
Bezlepkové pirohy na sladko
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné....
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...
Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...
Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami
Recept som našla na YouTube, česká Lidl kuchyňa. Oslovili má hlavne tie knedličky. Moje...
Sójové kocky v krémovej horčicovej omáčke
Pre tých, ktorí nepapajú masko a nechcú prísť o túto dobrotu alebo proste pre všetkých, ...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Jednoduchý obed či večera pre tých, ktorí milujú kyslú kapustu.
Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Zemiakové zrazy (Картопляні зрази)
Túto pochúťku som ochutnal počas študijného pobytu na Ukrajine. Z ponuky tamojšej študentskej jedálne sa vždy vytratili ako prvé....
Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...
Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....
Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....