Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Zemiakové zrazy (Картопляні зрази)
Túto pochúťku som ochutnal počas študijného pobytu na Ukrajine. Z ponuky tamojšej študentskej jedálne sa vždy vytratili ako prvé....
Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...
Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....
Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...
Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...
Rýchlo hotová rastlinná jaternica
Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...
Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...
Najlepšie špagety so syrovou omáčkou
Nie stále máme čas na dlhé vyváranie. Tento recept je príklad, že aj rýchle jedlo...
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto...
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s...
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...
Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami
Malé chutné fašírky podľa Very Wisterovej
Moderátorka Vera Wisterová sa s nami podelila o svoj obľúbený recept na chutné fašírky.
Hubové lasagne
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je...
Kuracie plátky pečené v rúre
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú...
Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...
Tekvicové lievance bez lepku
Máte chuť na výdatné sladké raňajky, ktoré vás zahrejú? Pripravte si chutné a jednoduché tekvicové lievance...
Vegetariánska koložvárska kapusta
Inšpiráciu som našla na jednej stránke, ktorá sa zaoberá zdravým životným štýlom, niečo som dokombinovala...
Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou
Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na...