Treska so špenátom

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Treska so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 g
50 g
20 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby maslo nezhorelo! Opečenú rybu osoľte a odložte do tepla odpočívať. Jablká ošúpte, nahrubo postrúhajte a restujte na masle po rybách.

  2. 2

    Pridajte smotanu, prevarte, osoľte, okoreňte. Dolejte bielym vínom a znovu prevarte. Nakoniec pridajte nasekaný estragón, umytý, osušený špenát – celý, netrhať, krátko prehrejte.

  3. 3

    Podávajte s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia