40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mlieka vsypeme cukor a múku, pridáme rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Z múky, vajca, masla, zo soli, z kvásku a mlieka vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať.
- 2
Potom ho vyšúľame na dlhé šúľance, pokrájame na malé kúsky, každý kúsok trocha stlačíme prstom, poukladáme na vymastený plech ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili, a ešte 30 minút necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté upečieme vo vyhriatej rúre do svetločervena.
- 3
Vychladnuté dáme do misy, polejeme vriacim mliekom a na slabom ohni opatrne miešame, až kým sa mlieko do opekancov nevpije. Nakoniec ich posypeme pomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu