Plnený morčací rezeň s cuketami

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 plátky
2 ks
4 plátky
3 PL
2 ks
3 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme plátkom syra. Takto obložený rezeň priklopíme druhou polovicou mäsa. Okraje rezňov spojíme špáradlami, aby plnka pri pečení nevytiekla. Cibuľu nakrájame na prúžky a cukety na menšie, rovnako veľké kúsky.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu urestujeme dozlata. Pridáme cukety a spoločne dusíme asi 5 minút. Takto pripravenú zeleninu nakoniec dochutíme korením a soľou. Na panvici rozpálime olej a rezne na ňom opekáme z oboch strán domäkka. Ochutíme ich podľa potreby soľou a korením.

  3. 3

    Mäso so zeleninou naservírujeme na taniere a podávame s bielym chlebom alebo hranolčekmi a tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia