Pečený moriak s mandľovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
150-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
200 ml
50 g
50 g
2 ks
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme ho do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané a olúpané mandle, ktoré sme predtým obarili 2 minúty vo vriacej vode a olúpali, vajcia, okoreníme a osolíme. Zmes dobre premiešame, naplníme očisteného a umytého moriaka a otvor zašijeme.

  2. 2

    Moriaka potrieme olejom, osolíme a v pekáči za občasného podlievania vodou pečieme v stredne vyhriatej rúre. Keď je moriak mäkký, prelejeme ho šťavou z výpeku a podávame.

  3. 3

    Ako prílohu podávame dusenú ryžu a kompót.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia