Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
1 PL
1 ks
1 KL
2 PL
275 g
75 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre osolíme. Plnka: V panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu na kolieska 4 – 5 minút. Potom pridáme posekané bylinky, strúhanku, datle, citrónovú kôru, šťavu a 6 PL vody, osolíme a okoreníme. Polovicu plnky dáme do zapekacej misky.

  2. 2

    Druhou polovičkou naplníme hus. Ak treba, tak ju spojíme špajľami, aby nám plnka nevytiekla. Hus dáme do pekáča alebo zapekacej misy, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Asi 30 minút pred dopečením dáme dole alobal a do rúry dáme plnku v zapekacej miske. Hus necháme pred podávaním 10 minút postáť.

  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi a varenou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia