Kapor s pomarančom

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 porcie
300 ml




Postup

  1. 1

    Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou. Každú porciu na chrbte 2–krát narežeme a do rezu vložíme mesiačik pomaranča, necháme asi hodinu uležať a na horúcom masle rýchle opečieme.

  2. 2

    Potom zakryjeme a prepekáme ešte asi 10 minút. Kapra vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej jemne nastrúhaný chren.

  3. 3

    Porcie naukladáme na tanieriky a ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia