Morka s gaštanovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
30 minút
príprava
150-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
100 g
100 g
100 g
100 g
1 ks
1 PL
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na masle a zmiešame s pomletým mäsom a so slaninou.

  2. 2

    Uvarené gaštany necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ich primiešame k mäsovej hmote. Všetko osolíme a okoreníme. Morku zvnútra aj zvonka posolíme a naplníme gaštanovou plnkou.

  3. 3

    Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do horúcej rúry. Keď je morka takmer upečená, alobal odstránime a dopečieme ju doružova.

Diskusia k receptu