30 minút
príprava
príprava
150-180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na masle a zmiešame s pomletým mäsom a so slaninou.
- 2
Uvarené gaštany necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ich primiešame k mäsovej hmote. Všetko osolíme a okoreníme. Morku zvnútra aj zvonka posolíme a naplníme gaštanovou plnkou.
- 3
Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do horúcej rúry. Keď je morka takmer upečená, alobal odstránime a dopečieme ju doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu