Postup
-
1
Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré sme deň predtým 2 hodiny varili vo vode. Hneď primiešame 2 karamelové pudingy a rýchlo miešame. Necháme to prebublať a za stáleho miešania varíme, až kým hmota nezačne hustnúť, potom ju odstavíme z plameňa, pridáme najemno nasekané orechy, necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň malou lyžičkou odoberáme zo stuhnutej masy vždy kúsok do dlane a do stredu vložíme lieskovec, ktorý sme si predtým opražili na suchej panvici a stiahli zo šupky.
- 3
V dlaniach vytvarujeme guľku veľkosti vlašského orecha a kým si rozpustíme čokoládu, odložíme guľky do chladničky. Potom ich pomocou vidličky obalíme v čokoládovej poleve a odkladáme na papier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu