Karamelové guľky

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009

Postup

  1. 1

    Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré sme deň predtým 2 hodiny varili vo vode. Hneď primiešame 2 karamelové pudingy a rýchlo miešame. Necháme to prebublať a za stáleho miešania varíme, až kým hmota nezačne hustnúť, potom ju odstavíme z plameňa, pridáme najemno nasekané orechy, necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň malou lyžičkou odoberáme zo stuhnutej masy vždy kúsok do dlane a do stredu vložíme lieskovec, ktorý sme si predtým opražili na suchej panvici a stiahli zo šupky.

  3. 3

    V dlaniach vytvarujeme guľku veľkosti vlašského orecha a kým si rozpustíme čokoládu, odložíme guľky do chladničky. Potom ich pomocou vidličky obalíme v čokoládovej poleve a odkladáme na papier.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha