Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

4 filety
400 g
50 g
200 ml
50 g
400 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte v rozpálenej rúre pri teplote 220 stupňov Celzia. Pečte maximálne 10 minút. Mäso osoľte, okoreňte a dajte na tanieri odpočívať do vypnutej rúry. Do výpeku po roštenkách vložte na osminky nakrájanú uvarenú a ošúpanú cviklu.

  2. 2

    Dobre poopekajte, vložte očistený, na strúčiky rozobratý cesnak. Opečte spolu s cviklou, osoľte, podlejte červeným vínom. Čiastočne víno zredukujte a na záver pridajte maslo. Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte na tenké, dlhé rezance. Tieto osušte v obrúsku a vypražte v rozpálenom oleji.

  3. 3

    Do chrumkava vypraženú slamu nechajte odkvapkať na sitku a osoľte. Na tanieri spravte kôpku zo slamy, poukladajte cviklu, cesnak a roštenku, podliatu šťavou s vínom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia