Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte v rozpálenej rúre pri teplote 220 stupňov Celzia. Pečte maximálne 10 minút. Mäso osoľte, okoreňte a dajte na tanieri odpočívať do vypnutej rúry. Do výpeku po roštenkách vložte na osminky nakrájanú uvarenú a ošúpanú cviklu.
- 2
Dobre poopekajte, vložte očistený, na strúčiky rozobratý cesnak. Opečte spolu s cviklou, osoľte, podlejte červeným vínom. Čiastočne víno zredukujte a na záver pridajte maslo. Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte na tenké, dlhé rezance. Tieto osušte v obrúsku a vypražte v rozpálenom oleji.
- 3
Do chrumkava vypraženú slamu nechajte odkvapkať na sitku a osoľte. Na tanieri spravte kôpku zo slamy, poukladajte cviklu, cesnak a roštenku, podliatu šťavou s vínom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu