Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 21. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 21. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
300 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, olej a dobre premiešajte. Marinádou dobre natrite rebierka a nechajte odležať najmenej dve hodiny.
- 2
Rúru predhrejte na 150 stupňov Celzia. Rebierka položte kosťou nahor do pekáča a pečte prikryté štyri hodiny. Asi raz za hodinu potierajte výpekom.
- 3
Potom odokryte a pečte ešte hodinu do zmäknutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu