Rebierka v ríbezľovej marmeláde

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 21. decembra 2009
Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
300 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
100 g
400 g
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, olej a dobre premiešajte. Marinádou dobre natrite rebierka a nechajte odležať najmenej dve hodiny.

  2. 2

    Rúru predhrejte na 150 stupňov Celzia. Rebierka položte kosťou nahor do pekáča a pečte prikryté štyri hodiny. Asi raz za hodinu potierajte výpekom.

  3. 3

    Potom odokryte a pečte ešte hodinu do zmäknutia.

Diskusia k receptu