Kačacie prsia s lesným ovocím

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Kačacie prsia s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
100 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na panvici a asi 15 minút dopekáme v grile či v rúre. Mäso musí zostať ružové a šťavnaté. Jablko zbavené jadrovníkov nakrájame na 4 plátky a asi 10 min. opekáme na panvici vo výpeku z kačacích pŕs z každej strany a uchováme v teple.

  2. 2

    Medzitým zvaríme na panvici červené víno s tymianom a medom na polovičný objem, pridáme lesné ovocie a prehrejeme. Kačacie prsia nakrájame na plátky a podávame s jablkom plneným lesným ovocím.

  3. 3

    Odporúčaná príloha je zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

zuuzkaa
Suroviny mam uz kupene,skusim v nedelu ...ale rozmyslam nad prilohou..ta zemiakova kasa ma moc nenadchla.Neda mi niekto lepsi typ na prilohu k tejto dobrotke?
jarco
Mne k ovocným omáčkam pasujú klasické hranolky. Zemiakovú kašu tiež nemusím.
gourmand
v rure hrozi, že sa to upečie do gumova, treba opekať na panvici z boch stran max 15-20 min a potom nechať odpočinúť, v zásade by mali byť vnútri ružové a šťavnaté. Keď sa prepečú sú gumové. Ešte detail, pred pečením treba z vrchu ostrým nožom narezať tú tukovú vrstvičku na štvorčeky a položiť na panvicu touto stranou nadol. Masť sa začne topiť a prsia sa začnú piecť vo vlastnej masti




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia