Kačacie prsia s lesným ovocím
			   Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
		   
		   šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na panvici a asi 15 minút dopekáme v grile či v rúre. Mäso musí zostať ružové a šťavnaté. Jablko zbavené jadrovníkov nakrájame na 4 plátky a asi 10 min. opekáme na panvici vo výpeku z kačacích pŕs z každej strany a uchováme v teple.
- 2
 Medzitým zvaríme na panvici červené víno s tymianom a medom na polovičný objem, pridáme lesné ovocie a prehrejeme. Kačacie prsia nakrájame na plátky a podávame s jablkom plneným lesným ovocím.
- 3
 Odporúčaná príloha je zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu