Kačacie prsia s lesným ovocím
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na panvici a asi 15 minút dopekáme v grile či v rúre. Mäso musí zostať ružové a šťavnaté. Jablko zbavené jadrovníkov nakrájame na 4 plátky a asi 10 min. opekáme na panvici vo výpeku z kačacích pŕs z každej strany a uchováme v teple.
- 2
Medzitým zvaríme na panvici červené víno s tymianom a medom na polovičný objem, pridáme lesné ovocie a prehrejeme. Kačacie prsia nakrájame na plátky a podávame s jablkom plneným lesným ovocím.
- 3
Odporúčaná príloha je zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu