Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil sa k tejto jednoduchej úprave. :)
4
porcie
porcie
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem tuniaka)* *poznámka pre prípadných čitateľov z USA a študentov Mat-Fyz ;)
- 2
Rozložíme steaky do zapekacej (príp. inej) nádoby, polejeme marinádou. Necháme odležať cca 1 hodinu, priebežne 3-4 pootáčame-ponámačame.
- 3
Opekáme na grile, príp. na panvici, cca 10 min (steaky cca 2,5cm hrubé)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked robis steak, mas najlepsiu kontrolu nad tym aby sa "upiekol" a co najmenej vyschol.
Robil som ho z cerstveho (nie mrazeneho) masa.
...ja som kupoval v tom modro-zltom "cash and carry" co ma nazov ako dopravny prostriedok, ktory na Slovensku nemame. :)
Tam mavaju aj "cerstve" ryby, ale neviem ci vzdy maju aj tuniaka.