Rolované morčacie mäso na cesnaku
Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky! Ide sa variť fajnové mäsko.
Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...
Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou
Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...
Kuracie stehná zapekané s jablkami a medom a americké zemiaky
Rýchly obed, kedy si pripravíme polievku aj hlavné jedlo. Vhodné pre nečakanú návštevu.
Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, ...
Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou...
Kapustové fašírky s ovsenými vločkami
V osolenej vode uvaríme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Kapustu dôkladne vyžmýkame a zmiešame s ovsenými...
Plnené brokolicové ruže
Tento recept som si vymyslela sama. Chcela som vyskúšať, či sa dajú plniť i brokolicové...
Hubové čevapčiči
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené,...
Kuracie stehná v uhorkovom náleve
Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie...
Zapečená paprika s bulgurom
Ak stále hľadám nové chute a ak rada experimentujem. A i keď som nemala doma všetky...
Pikantný jelení „jágerek“
Slaninu nakrájame na rezance a vypražíme. Pridáme cibuľu a opražíme ju dozlata.
Tvarohové buchty
Tieto tvarohové buchty sa dnes rýchlo zjedli. Voňal nimi celý byt. A tie teplé chutili...
Morská šťuka v smotanovej omáčke
Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj...
Bocianie krky
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...
Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...