Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. septembra 2018
Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
50 g
100 g
20 g
100 g
50 g
200 g (mrazené)
100 g
300 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou nadol. Sprudka opečieme z každej strany a dopekáme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 14 minút (záleží na veľkosti). Po upečení zakryjeme alobalom a necháme odpočívať asi 10 minút.

  2. 2

    Zemiaky na lokše upečieme v šupke a po upečení nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Lokše pečieme na sucho a potierame tukom, ktorý pustili kačacie prsia.

  3. 3

    Šalotku nakrájame nahrubo a urestujeme sprudka na panvici s maslom, hubami, orechmi a cesnakom. Zmes dochutíme soľou a korením. Hotové lokše naplníme zmesou a zatočíme do tvaru rolády.

  4. 4

    Cukor rozpustíme na karamel, pridáme nadrobno nakrájané slivky, červené víno a redukujeme, až kým omáčka nezhustne.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Veľmi pekný recept a inšpiratívny :)