Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou nadol. Sprudka opečieme z každej strany a dopekáme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 14 minút (záleží na veľkosti). Po upečení zakryjeme alobalom a necháme odpočívať asi 10 minút.
-
2
Zemiaky na lokše upečieme v šupke a po upečení nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Lokše pečieme na sucho a potierame tukom, ktorý pustili kačacie prsia.
-
3
Šalotku nakrájame nahrubo a urestujeme sprudka na panvici s maslom, hubami, orechmi a cesnakom. Zmes dochutíme soľou a korením. Hotové lokše naplníme zmesou a zatočíme do tvaru rolády.
-
4
Cukor rozpustíme na karamel, pridáme nadrobno nakrájané slivky, červené víno a redukujeme, až kým omáčka nezhustne.
Diskusia k receptu