Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Bravčová panenka plnená slivkami

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 20. septembra 2018
Bravčová panenka plnená slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g
10 g
5 g
100 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Panenku nakrájame na hrubé plátky a do stredu každého natlačíme slivky. Osolíme, okoreníme a necháme počas noci odpočívať v marináde z červeného vína a olivového oleja.

  2. 2

    Odležanú panenku opečieme z každej strany asi pol druha minúty. Podávame ako predjedlo alebo hlavný chod, najlepšie so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia