Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami fotorecept
Foto: sracz
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko stráviteľné, nízkokalorické, rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, navyše s Zobraziť celý popisĎalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko stráviteľné, nízkokalorické, rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, navyše s celosvetovo požadovanou Ω3, predstavuje aj táto zostava. Beží už 40. rok, kedy som sa, ďakujúc mojemu milému a váženému priateľovi a „šéfovi“ Ing. Milanovi Šulovi naučil piť „nesladeného turka“. Tak podobne to bolo aj s klasickými prílohami k mäsám, kedy som si rýchlo zvykol na čisto zeleninové na čele s ružičkovým kelom a petržlenom.
porcie
príprava
na 200-210 °C
Postup
-
1
Zostava jednoduchá, príprava jednoduchá a rýchla, výsledok chuťovo i zdravotne výborný. Do veľkého pekáča som vložil umyté a na ¼ ÷ 1/8 pokrájané červené guľaté reďkovky,
-
2
pridal na ½ a ¼ pokrájaný ružičkový kel, posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK). Hnevá ma, že som vo „švungu” tempa prípravy zabudol na mletý turmeric, ktorý práve v kombinácii s čMČK, vytvára priaznivé podmienky pre žalúdočnú a črevnú microklímu. Pokrájanú a okorenenú zeleninu som pokvapkal 2÷3 PL olivového oleja, rukami jemne premiešal.
-
3
Na plechu som ružičky kelu poobracal reznou stranou nadol, pretože nám chutia opečené a
-
4
vložil na 10÷12´ do rúry s teplotou 200÷210 °C (420 °F). Potom som plech vybral, zeleninu v ňom pomocou kuchynskej „lopatky“ poobracal, na povrch porozkladal „hoblinky“ z asi 2÷3 PL masla a vrátil do vyhriatej rúry dopiecť aj v druhom „polčase“.
-
5
Než sa príloha jemne ochladila na príjemnú „konzumačnú teplotu“, pripravil som filety z lososa: na panvici s „emulziou“ z 2÷3 PL olivového oleja a 2÷3 PL masla, som po 2÷3´ na jednej aj druhej strane opiekol filety posypané soľou a čMČK podľa chuti, začal som kožou nadol a priebežne ich polieval horúcim výpekom.
-
6
Takto vyzerali po „polčasovej výmene strán“,
-
7
hneď za horúca na tanier, filet ozdobiť vňaťkou fenikla a plátkom citróna a dobrú chuť!
-
8
Časť úrody jednotlivých druhov štipľavých papričiek už dozrela a teraz ich v tieni suším.
Diskusia k receptu