Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom fotorecept
Foto: zlatulik3
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné Zobraziť celý popisSezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné jedlo.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Guľky: | |
500 g mleté |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
100 g strúhaný |
|
Omáčka: | |
5 - 6 ks |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
čerstvá |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Väčšie paradajky, cesnak a bazalku dáme do mixéra a všetko rozmixujeme. Papriku nakrájame na pásiky a pomiešame s paradajkovou šťavou. Tiež cuketu ošúpeme, nastrúhame a pridáme k šťave. Cuketu treba odštaviť, ja som to neurobila a mala som viacej vodové.
-
2
Mleté mäso vymiešame so strúhankou, soľou a korením, pridáme strúhany tvrdý syr.
-
3
Zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pridáme mäsové guľky.
-
4
Dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, potom vyberieme a naukladáme na mäso mozzarellu a kyslú smotanu vyšľahanú s vajíčkom. A dáme zapiecť ešte na 30 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo niečim iným...
Daj potom vediet či chutilo :-)
To druhé zapečenie so smotanou sa robí bez tej paradajkovej šťavy na sucho?
Najprv zapečieš guľky s paradajkovou omáčkou, potom pekáč vyberieš z rúry, guľky zaleješ smotanou s vajíčkom, dáš mozarellu a ešte zapečieš.
Dakujem za vysvetlenie :-)
wau,to je macek..:-)