Parené buchty
Parené buchty

Parené buchty

zuzu83 - bez fotkyzuzu83, 22. septembra 2018

Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň :)

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal.
400 ml
30 g
štipka
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

  3. 3

    Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
nemyslim si ,ze su fakt dobre akurat ich robim a to cesto mi nejak nesedi kde je ta chyba ? :(
Dobry den, neviem, ja pouzivam uz iba tento recept a vzdy mi vyjdu.
tiez som ich dnes spravila ale su nejake divne a cesto sa mi tiez zdalo ine ako ho zvykla mat maminka