Bezlepkové kapustníky fotorecept
Foto: elisticka
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom a sú vynikajúce.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nastrúhame kapustu.
-
2
Nastrúhanú kapustu dusíme na oleji približne 25minút za stáleho miešania, okoreníme a necháme vychladnúť.
-
3
Urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru, do misky si dáme múku, soľ, olej, vajce a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto mixérom alebo ručne varechou a necháme vykysnúť asi 40 minút v miske kyske alebo 1 hodinu pod fóliou. Potom si cesto rozdelíme na 8 častí a z plnky si urobíme guľky a položíme do stredu každej placky.
-
4
Cesto uzatvoríme a položíme spojom nadol a rukou roztlačíme na placku vo vyške asi 2 cm.
-
5
Popicháme vidličkou a zakryjeme foliou a necháme ešte kysnúť 45 minút.
-
6
Preložíme na naolejovaný plech a tiež potrieme olejom aj kapustníky.
-
7
Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút až sú krásne upečené a znova ich ešte horúce potrieme olejom.
-
8
A môžeme konzumovať dobrú chuť !
Diskusia k receptu