Kapustové koláče
Kapustové koláče

Bezlepkové kapustníky fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 22. septembra 2018
Bezlepkové kapustníky (fotorecept)
Foto: elisticka

Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom a sú vynikajúce.

8
porcií
180 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
250 ml
1 ks
1 KL
50 ml
1 KL
15 g (Vivo)
Plnka:
1 ks čerstvá
1/4 KL
50 ml




Postup

  1. 1

    Nastrúhame kapustu.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhanú kapustu dusíme na oleji približne 25minút za stáleho miešania, okoreníme a necháme vychladnúť.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru, do misky si dáme múku, soľ, olej, vajce a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto mixérom alebo ručne varechou a necháme vykysnúť asi 40 minút v miske kyske alebo 1 hodinu pod fóliou. Potom si cesto rozdelíme na 8 častí a z plnky si urobíme guľky a položíme do stredu každej placky.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto uzatvoríme a položíme spojom nadol a rukou roztlačíme na placku vo vyške asi 2 cm.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Popicháme vidličkou a zakryjeme foliou a necháme ešte kysnúť 45 minút.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na naolejovaný plech a tiež potrieme olejom aj kapustníky.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút až sú krásne upečené a znova ich ešte horúce potrieme olejom.

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžeme konzumovať dobrú chuť !

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luwinka
Kapustníky som už robila . Ale robievam plnené so zemiakovou ochutenou kašou , tie sú tiež výborné. A tvoje sú im veľmi vzhľadovo podobné , len plnky sa líšia. Vydarili sa ti , pekné a chutné:-)
sardinia60
Eli, ani nevieš, ako si ma veľmi potešila týmto tvojím vynikajúcim receptom. Moja mamina, ktorá už tu nie je, robievala tieto kapustniaky veľmi rada a pravidelne a piekla ich tak chutne, že aj jej kolegovia v práci a aj jej priatelia sa za nimi išli potrhať. To len tak som si dovolila trochu zaspomínať. A určite v tej bezlepkovej verzii spravím aj pre seba. Ďakujem za recept, Eli.
bambinko
Eli!! Toto spravim cez vikend, uz som sa zaslintala az po kolena ... dakujem srdecne <3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia