Pečená panenka
Pečená panenka

Panenka v lieskovcovej kôrke s batátovým pyré

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 25. septembra 2018
Panenka v lieskovcovej kôrke s batátovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
150 g
600 g (sladké zemiaky)
25 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka urestujeme. Panenku dopečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C 10 minút. Lieskovce nasekáme nahrubo a panenku v nich obalíme.

  2. 2

    Očistené batáty varíme v slanej vode ako klasické zemiaky. Po uvarení ich s polovicou masla rozšľaháme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia