Hovädzie rebrá s feniklom fotorecept

sracz - fotkaSracz, 12. septembra 2018 8:01
Ďalšie recepty »

Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)Foto: Sracz

Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod „alias dictus” Contessa. Tentoraz ma oslovila prípravou buľvy fenikla. Ja s Mojou ho dva razy nemôžeme, lebo v surovom stave nás, „naj prebača a prepitujem“, nepríjemne nadúva. Tepelnou úpravou však získa lahodnú chuť a „neublíži“ nám. Jemne som si jej rcp poupravil, podobne ako som to urobil, už v dávnejšie prezentovaným, s predvareným feniklom, prosciuttom a mozzarellou Marty Stewart.

4-6
porcie
15 min
príprava
200 min
na 200/155 °C

Suroviny

3-4 ks stredná
2-3 ks stredný
2-3 ks buľva
3-4 ks
5-6 ks
4-6 strúčikov na plátky
1 200-1 500 g mäsité
5-6 PL
podľa chuti
podľa chuti
250-333 ml (pretlak)
500-600 ml („Pinot Noir“)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Nuž máte pravdu, milí moji, na začiatku to naozaj vyzerá ako na stole, či pulte, „starej kofy na košickym pľacu“. Nenechajte sa odradiť, lebo výsledok je úžasne chutný s tepelne jemne upraveným mäsom, lepiacim prsty aj pery.

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšieho liatinového hrnca som nalial zo 2÷3 PL olivového oleja a naložil doň aj všetku umytú, pokrájanú, resp. postrúhanú zeleninu, ktorú som jemne prstami posolil, pomiešal a po zohriatí nechal pomaly, na ½ škále teplotnej stupnice, samozrejme s občasným premiešaním.

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čas som využil na umytie a osušenie krátkych, dobre mäsitých hovädzích rebier, ktoré som jemne „pomasíroval“ dlaňami občas pomastenými asi PL olivového oleja, posolil ich, posypal čerstvo mletým čiernym korením a následne s pekáčom „šturil“ na ~ 20´ do rúry vyhriatej na 200 °C (400 °F).

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sa zelenina dostala do „konzistenčného ½ času“ a to bola príležitosť

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridať do nej asi 300 ml „pixľu“ talianského paradajkového krému a zaliať ju

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vyše pol litrom kvalitného ťažšieho červeného vína (ja som mal „Pinot Noir r. 2016“), Contesa dusiacu sa zeleninu zaliala celom 750 ml fľašou, ale ja s Mojou sme si po „decke“ pripili na zdarný výsledok našeho kulinárskeho snaženia. Teraz už stačilo iba nežne premiešať, nechať „prebublať“ a do tohoto „lôžka”

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    poukladať predpečené mäsko, pozrite ako sa oddeľuje od kostí a príslušným vekom

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prikryté, nechať pomaly 180´ v rúre piecť pri 150÷160 °C (300 °F).

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Času bolo teda „haďabej“, tak som uvaril našu obľúbenú prílohu „boďočky“ s lístkami petržlenovej vňate => slovenská ryža alias talianske orzo.

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A na tanieroch, samozrejme už s povyberanými kosťami, to potom vyzeralo takto! Aperitív drienkovica 56° z Hrhova pod Soroškou a zapili sme to 1/3 (väčšie v týchto končinách nedostanete, ani za 18 karátové zlato) studeného plzeňského, napriek tomu, že čínska medicína odporúča horúci nesladený čaj! … bars fajne a šmačne! … ta ňe?

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist