Vyprážaný syr feta so šalátom z červenej cibule
Vyprážaný syr je klasika, ktorú si aspoň z času na čas, radi doprajeme všetci. Ale túto verziu so slaným syrom ste možno ešte neochutnali....
Kuracie stehná pečené na zelenine
Kuracie stehná sa pripravujú na rôzne spôsoby. Pridať viac zeleniny a máme nové jedlo.
Pečené špikované morčacie stehná
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú...
Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...
Fašiangové pampúšiky
S kôpkou lekváru alebo len tak posypané cukrom, tieto fašiangové pampúšiky sú bombové.
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....
Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....
Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...
Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....
Vyprážané plnené pirôžky
Tieto lahodné kúsky sme si kedysi kupovali v stánkoch a okienkach na ulici a náramne nám chutili. My sme si vyprážané plnené pirôžky pripomenuli a s radosťou nachystali aj v našej kuchyni....
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...
Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.
Chicken murgh lahori - pakistanské kuracie karí
Kura nasekáme na časti, vložíme do misy. Pridáme biely jogurt, premiešame a necháme odležať...
Sardinkové gule
Planéty nie sú ploché a gule nie sú placky - od Tichomoria po Stredomorie.
Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Hrnčekový recept na jablkové lievance
Žĺtky vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, soľ a preosiatu múku. Opäť...
Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....
Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.
Bravčová roláda s vajíčkom a so slaninkou
Samé dobré suroviny ako bravčové mäso, slaninka, syr, sušené paradajky či vajíčka sme spojili...
Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...
Výborná plnená minisekaná
Výborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené....
Kuracie krídelká pečené na zelenine
Chutné jedlo sa dá pripraviť aj rýchlo a v jednom pekáči. Aj také obyčajné kuracie krídelká....
Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...
Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
Hovädzí stroganov
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo na stole.