Kváskový chlieb ražno-špaldový špeciál
Kváskový chlieb zo špaldovej pšenice patrí medzi najstaršie chleby našich dávnych predkov. Len vďaka tomu, ...
Núdzový víkendový bagetochlieb
Iste sa aj vám občas stane, že neodhadnete spotrebu chleba, najmä na víkend, samozrejme...
Mandľový paleo chlebík
Paleo diéta sa vracia späť do doby paleolitu, ktorá začala okolo 2. 6 milióna rokov p....
Môj kváskový chlieb
Takmer rok sa venujem domácemu kváskovému chlebu. Po rôznych experimentoch, počnúc zložením kvásku, cez...
Celozrnné pagáčiky
Pagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a...
Japonský sladký chlebíček s polovičným mliečnym Thang Zhong
Recept som vybrala zo stránky Home Cooking In Montana. Chlebíček je veľmi variabilný, už do...
Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong
Toto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma...
Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...
Zdravšia verzia muffinov
Tento recept patrí k mojim obľubeným a je od maminej kamarátky, pripravujem ho vždy keď mám...
Cmarový zemiakový chlieb zo špaldovej a celozrnnej ražnej múky Thang Zong
Mám už odskúšanú japonskú technológiu Thang Zhong, rozhodla som sa pre vlastnú kreáciu, a to...
Podzimní šneci
Je to vlastně párek v rohlíku - opět jinak. Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já...
Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong
Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento...
Chlieb doma pečený s odloženým kúskom cesta – čepetom
Už som signalizoval svoj pokus pečenia domáceho chlebíka s „čepetom“ (z maďarského slova „csöpet“ čo znamená „troška,...
Ražné celozrnné žemle
Keď si zvyknete na chuť a vôňu ražného pečiva, tak jej nikdy neodoláte-:) ja som dnes...
Bleskové domáce bagety
Potrebovala som upiecť rýchle, jednoduché a chutné pečivo, tak som vybrala zo svojej zbierky recept...
Domáci chlieb
Chlieb si pečiem už po dlhé roky, ale nikdy sa mi nepodarilo napodobniť chlieb ktorý kedysi...
Ovsený chlieb
Chlebík som pridala v postupe krok za krokom, lebo pracovný postup je trochu iný ako pri klasickom...
Quiche s hruškami a so syrom
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku . týždeň. Zapáčil sa mi,...
Zemiakový chlieb
Milujem vôňu čerstvo upečeného chleba. Tento recept mám ako poklad od babičky. Pečiem ho už...
Chlebové rohlíky
Tento recept tu píšem účelovo, pre Ľubku, ktorá ma o to poprosila. Sú to teda...
Strapaté acidkové žemle
Môj kvások Cecil navždy odišiel do etanolových lovíšť a tak mi nezostáva nič iné, len dočasne...
Slané tyčinky s kyslou smotanou
Zatiaľ som nepridala veľa receptov, pretože väčšinou ked niečo robím, tak je to z varechy...
Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...
Amaranthovo-pohánkový bezlepkový chlieb
V poslednej dobe sa neviem dojesť chlebíka tohto typu. Miešam rôzne druhy múky s MixB ......
Žemle pletené
Veľmi dobrý recept na domáce rožky R 80 som objavila na stránke PečemPecen. cz... dokonca kolovalo video...
Dvojfarebný bábovkoláč
Tento recept som stvorila úplne sama, v obchode som videla takýto koláč a chcela som ho...
Rožok domáci (Rožkus Domesticus) (fotopostup)
Deti ich chcú. Čo si budeme klamať. Rožky... Voňavé, mäkké, s maslom, ...
Sedliacky chlieb
Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame...
Bagetky, desiata a niečo k tomu...
Momentálne ležím doma s chrípkou. Tá potvora sa ma drží zubami nechtami. Keď mi ale...
Lenivý chlieb
Tento krásny recept som našla nedávno na No. Salty. Je veľmi praktický. Vyskúšala som...
Makové osie hniezda
Osie hniezda uz dlhsiu dobu peciem v mufinovych formach. Vyhodou tohto sposobu pecenia je to ,...
Babkine pagáče s oškvarkami
Uvaríme si zemiaky v šupke, ktoré potom postrúhame. Vajcia, kvasnice, prášok do pečiva...
Chlebová placka Pita
Do maleho hrnceka dame drozdie a zalejeme ho troskou teplej vody (nie horucej!). Nechame ho 10...