Cícerová nátierka zo Stredomoria (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Ďalšia inšpirácia na vianočné pohostenie...

Suroviny

150 g
125 ml ALEBO odložený cícerový vývar
5 PL
2 PL
2 strúčiky
0,5 čl mletá




Postup

  1. 1

    Cícer cez noc namočíme a potom uvaríme domäkka s bobkovým listom a novým korením proti nadúvaniu. Scedíme (vývar môžeme použiť na polievku alebo použijeme na riedenie namiesto sójového bio-jogurtu). Cícer rozmixujeme spoločne so všetkými ostatnými surovinami. Toto je dávka asi na 0,5 l v závislosti od požadovanej hustoty.

Diskusia k receptu

martinat
To je vlastne Hummus. Ja ho robim 2-3x do mesiaca, chuti celej rodinke aj mojim 15 dvojickam. K tomu si upeciem do chrumkava Pita chlieb a parada. Krasne vydrzi v chladnicke aj 4-5 dni. Velmi zdrave.
marikafil
Naša takmer každodenná nátierka na doma pečený chlebík. Super!
veganvidya
mate pravdu, dievcata. Jedla som ho prvykrat asi pred 15 rokmi a bola to laska na prve ochutnanie :-)
efrat
u nas je chumus denne na stole, robim si ho sama ale nechapem naco jogurt? to som este nepocula. ..
veganvidya
@efrat , pretoze je tolko roznych druhov hummusu na Blizkom Vychode, kolko druhov kapustnic v slovenskych domacnostiach...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia