Foto: zuzananoskova
Každý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako výslužku, všetko stíham do polnoci. Tentokrát to boli Zobraziť celý popisKaždý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako výslužku, všetko stíham do polnoci. Tentokrát to boli slané rohlíky zo špaldovej múky (recept niekedy nabudúce) s rôznymi posýpkami a kapustové pagáče tiež s posýpkami a každej rodine jedno kapustové srdiečko. Cesto som zarobila z polovičnej dávky a úplne stačilo pre každého. Recept na tieto pagáče mám už dlhšie, ani neviem, kto mi ho preposlal. Robila som ho už niekoľkokrát a vždy boli pagáčiky famózne
príprava
na 200 °C
Suroviny
Plnka 1 kapustová: | |
1 ks (po zdusení 250g) |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
|
|
|
|
Plnka 2 zemiaková: | |
300 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
Cesto: | |
650 g |
|
1 kocka |
|
|
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Kapustu aj zemiakovú "kašu" zvyknem pripraviť deň vopred. Droždie môžete použiť aj sušené a miesto jogurtu kyslú smotanu :-)
- 2
Postup k príprave kapusty: kapustu posekajte nadrobno, osoľte a nechajte postáť. Do dostatočne veľkého hrnca dajte rozpáliť olej a pridajte kapustu. Oheň stíšte a na miernom ohni za občasného premiešania kapustu uduste do mäkka (ja ju nechávam "al dente" ;-) ). Potom pridajte cukor, korenie a chvíľu ešte popražte. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- 3
Postup k príprave "kaše": v osolenej voda uvarte zemiaky, po scedení popučte, pridajte jogurt a olej, vymiešajte na hladkú zmes.
- 4
Cesto pripraviť určite zvládnete bez postupu ;-) Do neho pridám kašu, vymiesim, potom kapustu, vymiesim a nechám kysnúť.
- 5
Po 20 minútach cesto rozvaľkajte na hrúbku 2cm, vykrajujte malé pagáčiky, srdiečka, tvary aké chcete, ukladajte na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 200°C. Keď pagáčiky podkysnú, dajte ich piecť, kým budú mať zlatistú farbu.
- 6
Môžete posypať rôznymi posýpkami a potrieť miesto vajcia zmesou z cícerovej múky a vody :-)
- 7
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu