Kapustové srdiečka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 5. januára 2014

Každý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako výslužku, všetko stíham do polnoci. Tentokrát to boli Zobraziť celý popisKaždý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako výslužku, všetko stíham do polnoci. Tentokrát to boli slané rohlíky zo špaldovej múky (recept niekedy nabudúce) s rôznymi posýpkami a kapustové pagáče tiež s posýpkami a každej rodine jedno kapustové srdiečko. Cesto som zarobila z polovičnej dávky a úplne stačilo pre každého. Recept na tieto pagáče mám už dlhšie, ani neviem, kto mi ho preposlal. Robila som ho už niekoľkokrát a vždy boli pagáčiky famózne

20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Plnka 1 kapustová:
1 ks (po zdusení 250g)
1 PL
5 PL
Plnka 2 zemiaková:
300 g
200 ml
100 ml
Cesto:
650 g
1 kocka
200 ml




Postup

  1. 1

    Kapustu aj zemiakovú "kašu" zvyknem pripraviť deň vopred. Droždie môžete použiť aj sušené a miesto jogurtu kyslú smotanu :-)

  2. 2

    Postup k príprave kapusty: kapustu posekajte nadrobno, osoľte a nechajte postáť. Do dostatočne veľkého hrnca dajte rozpáliť olej a pridajte kapustu. Oheň stíšte a na miernom ohni za občasného premiešania kapustu uduste do mäkka (ja ju nechávam "al dente" ;-) ). Potom pridajte cukor, korenie a chvíľu ešte popražte. Odstavte a nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Postup k príprave "kaše": v osolenej voda uvarte zemiaky, po scedení popučte, pridajte jogurt a olej, vymiešajte na hladkú zmes.

  4. 4

    Cesto pripraviť určite zvládnete bez postupu ;-) Do neho pridám kašu, vymiesim, potom kapustu, vymiesim a nechám kysnúť.

  5. 5

    Po 20 minútach cesto rozvaľkajte na hrúbku 2cm, vykrajujte malé pagáčiky, srdiečka, tvary aké chcete, ukladajte na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 200°C. Keď pagáčiky podkysnú, dajte ich piecť, kým budú mať zlatistú farbu.

    Kapustové srdiečka - obrázok 5
  6. 6

    Môžete posypať rôznymi posýpkami a potrieť miesto vajcia zmesou z cícerovej múky a vody :-)

    Kapustové srdiečka - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :-)

    Kapustové srdiečka - obrázok 7

Diskusia k receptu

nynuna
Musím vyzkoušet, srdíčka jsou moc pěkná :)
braxi
ozaj zaujímavé, chcela by som vyskúšať...
tiginko
perfektný recept! Srdiečka vyzerajú exkluzívne, a určite aj chutia výborne. Šikovná si ty Zuzka
evusik
slovo exkluzívne vystihuje tento recept úplne presne... nič lepšie by som nevymyslela... ak sa mi zadarí vyskúšam :)
elixir
Krásne srdiečka, hlavne si zachovali ten krásny tvar aj po upečení, musím vyskúšať :)
martamm
Teeeeda, to je krása, musím uložiť, hádam čím skôr prídu na rad :)
eviana
Jejkooo... tie sú krásne, super nápad :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia