Foto: mrcookiecook
Podobné posúchy kedysi predávali v bufete, v jednej firme, kde som pracoval. Išli sme sa za nimi zblázniť. Neviem originál receptúru, no snažil som Zobraziť celý popisPodobné posúchy kedysi predávali v bufete, v jednej firme, kde som pracoval. Išli sme sa za nimi zblázniť. Neviem originál receptúru, no snažil som sa aspoň priblížiť k tým originálom. Neskôr som už experimentoval a používal som aj šunku, vajce uvarené na tvrdo, rôzne koreniny a zeleninu, ale keďže som nedávno robil tieto, tak som si to nafotil a pridávam... :-)
Postup
-
1
Do misy si dáme múku. Podľa vlastnej chuti pridáme celú rascu a soľ. Všetko spolu premiešame...
-
2
Do hrnčeka rozdrobíme čerstvé kvasnice, posypeme cukrom, zalejeme teplým mliekom (nie horúcim), premiešame a necháme vykysnúť. Potom pridáme kvások do múky. Keď začne kysnúť, prihrnieme múkou a necháme 5 - 10 minút kysnúť...
-
3
Pridáme jedno celé vajce, rozmiešame, znova prihrnieme múkou a necháme kysnúť...
-
4
Hotové, vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Ja vykrajujem starou pokrievkou alebo menším hrncom lebo majú ostrejšie hrany a sú väčšie ako obyčajná šálka... Teraz by sa dali tieto kolieska porozťahovať a urobiť z nich klasické langoše, ale my tam dáme syr...
-
5
Vždy na jednu polovicu cesta položíme plátok tvrdého syra, asi tak 5mm hrubého a cesto preložíme a okraje dobre stlačíme. Necháme ešte vykysnúť...
-
6
Potom posúšiky dokončíme vo fritéze... Dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu