Foto: lucietta
Výborné nielen ako hamburgerová žemľa, ale aj na raňajky s maslom a džemom.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky dáme vlažné mlieko. Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a nakoniec soľ. Nakoniec pridáme rozpustené maslo. Vymiesime vláčne cesto a pol hodiny necháme kysnúť. Potom cesto rozdelíme na polovicu, potom znovu na polovicu a každý kus na tri časti. Budeme mať 12 kúskov cesta. Vytvarujeme približne rovnako veľké žemličky (teda aspoň sa snažíme :-) ).
- 2
Žemličky dáme na plech s papierom a ešte necháme asi 15 minút podkysnúť. Rúru predohrejte na 180 stupňov, žemle potrieme vodou a dáme piecť na 10 minút. Vytiahneme plech z rúry, žemľe potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypte sézamovými semienkami. Plech vložíme nazad do rúry, aby sa žemle dopiekli, ešte asi 15 minút. A hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Správne som pochopila že nerobime kvasok ale spravíme hneď cesto? Ďakujem;-)
priateľ sa neskutočne vytešoval :-)