Foto: ivah
Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem. Bagetky sú jemné, ľahké a krásne chrumkavé. Mňam!
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame alebo rozpučíme na jemno, droždie rozmiešame vo vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.
- 2
Cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 8 častí, z ktorých tvarujeme bagetky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ostrým nožom urobíme šikmé zárezy a necháme zakryté kysnúť ešte 30 minút.
- 3
Rúru vyhrejeme na 175°C, bagetky pred pečením potrieme sójovým mliekom. Pečieme 20 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu