Čipsy z ovsených otrúb

kristtin - fotkakristtin, 10. januára 2014
Čipsy z ovsených otrúb
Foto: kristtin

Zdravá obmena zemiakových čipsov.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2
2 PL
4 PL
štipka
štipka (alebo bazalka)
1 ČL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame. Bylinky môžete pridať podľa chuti. Ja mám rada bazalku :) Formičky naplníme zmesou a dáme piecť na 180 stupňov, 20 min.

    Čipsy z ovsených otrúb - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme, nakrájame na kolieska a necháme vychladnúť. Kolieska potom jemne pokvapkáme olivovým olejom, potrieme cesnakom, posypeme trošičkou červenej mletej papriky. Kolieska ešte opečieme na panvici nech sú dobre chrumkavé. Už len nechať vychladnúť.

    Čipsy z ovsených otrúb - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska si môžete potrieť syrom, dať ku kečupu, proste hocičo na čo máte chuť. A bez výčitiek ;) Pokiaľ držíte dukana, čipsy si musíte rozdeliť na 2 dni. Pretože tam išli 4 PL ovsených otrúb. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
fiha aka novota! vyzera to super, len ako to chuti, k comu prirovnat? ale vdaka za takyto novatorsky sviezy luft, vidno nastup novej generacie, tak to ma byt, ake to maju byt formicky?
@mariamka ja by som to prirovnala k tym sucharom bakerolls ale tieto maju ako keby taku cerealno-keksovu chuť. Podľa mňa chutia skvelo. Sú to košíčky na mufiiny..Alebo formičky :)

Pridaj komentár k receptu: