Foto: iva63
K celozrnnej špaldovej múke som použila ako tekutinu vlažné mlieko aj vodu... a chuť som zjemnila pridaním bieleho jogurtu a kvalitného olivového oleja. Pečivo Zobraziť celý popisK celozrnnej špaldovej múke som použila ako tekutinu vlažné mlieko aj vodu... a chuť som zjemnila pridaním bieleho jogurtu a kvalitného olivového oleja. Pečivo som piekla vo forme ale dá sa upiecť aj voľne na plechu, vtedy je doba pečenia kratšia...
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
zo všetkých surovín hákmi vymiesime cesto
-
2
prikryjeme ľanovou utierkou a necháme v teple vykysnúť
-
3
vykysnuté cesto dáme na drevenú, nepomúčenú dosku...s cestom sa dobre pracuje, tak ďalšia múka nie je potrebná
-
4
rozdelíme na 8 rovnakých dielov
-
5
každý diel dlaňou postláčame, dobre vypracujeme a vytvarujeme malý podlhovastý bochník
-
6
formu na pečenie si jemne potrieme olivovým olejom a vložíme tam pripravené bochníky
-
7
necháme voľne kysnúť neprikryté asi 40 minút
-
8
pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút...doba pečenia je individuálna...ja som piekla vo forme, tak mi teplota a čas pečenia vyhovoval...ak sa rozhodnete pečivo upiecť voľne na plechu, tak doporučujem dať na spodok plechu papier na pečenie a dobu pečenia skrátiť
-
9
upečené špaldové pečivo vyberieme z rúry, necháme 5 minút v horúcej forme
-
10
potom pečivo priemiestnime na mriežku a tam ho necháme dôkladne vychladnúť
-
11
prajem dobrú chuť!
-
12
a takto vyzerá nakrájané špaldové pečivo
ty si majster pekár žemľovochlebový...:-)
si jednička..šikovná v kuchyni ženička...:-)
@nadia56 veľmi pekne ďakujem za tvoje hodnotenie receptu...tiež ti prajem krásny zvyšok sviatočného dňa-:)
len by som ešte chcela vedieť, kde sa dá kúpiť taký plech :-)
poprípade ich budeme jesť s lekvárom :-)