Foto: saphira
Takto sme si skrátili dlhý zimný večer.Myslím si že je to najlepšia bábovka akú som mala.Našla som ju v notese kde si píše recepty Zobraziť celý popisTakto sme si skrátili dlhý zimný večer.Myslím si že je to najlepšia bábovka akú som mala.Našla som ju v notese kde si píše recepty moja starká a hned ma zaujala. :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
125 ml |
|
500 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
250 g (alebo ovocie) |
|
na vysypanie plechu |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Rozbijeme vajcia a oddelíme žltky od bielkov.Zltky zmiešame z múčkovým a vanilkovým cukrom.Pridáme vlažné mlieko,olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.Do cesta pridáme čučoriedky alebo iné ovocie a nakoniec zľahka vmiešame sneh našlahaný z bielkov zo štipkou soli.
-
2
Mne sa podarilo takéto cestíčko. :)
-
3
Bábovkovú formu vymažeme a posypeme múkou.Do formy vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry.A pečieme. :)
Recept sa mi páči, len tak ďalej , si šikulka, preto si pridávam do kk a nech máš na druhú adventnú nedeľu aj 5x* :-)
neako sa mi na začiatku nezdalo len 250ml tekutiny na 500 g múky a aj povyskúšaní to moboo moc husté, po zmiešaní s bielkami troškulepšie no aj tak ... je tu možnosť že je tam tej múky napísanej omylom viac?
Lebt na 250 ml tekutiny sa väčšinou používa 300 g.
Ďakujem moc a som zvedavá aké to bude po upečení