Domáce ,,pizza,, štangle

chenny - fotkachenny, 26. decembra 2013
Domáce ,,pizza,, štangle
Foto: chenny

Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich doma :)

8 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200-220 °C

Suroviny

300 g
2 ks
štipka
1 PL
20 g
2 dcl
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    muku+2zltka+sol+olej - zmesat a potom pridat kvasok

  2. 2

    kvasok - do mlieka nadrobit kvasnice a zasypat trochou cukru a dat do mikrovlnky na 15 sekund - a velmi dobre rozmiesat a pridat do muky. (to je tajomstvo vlacneho cesta)

  3. 3

    vypracovat cesto - nechat vykysnut. Potom na doske rozdelit na 8 casti - urobit dlhe sulance a zatocit ako spiralu - dat na pelch potriet olejom a osolit. Vlozit do vyhriatej ruky a za 10 min mate štangle na stole :) dresing podla chuti - ja používam smotanu+struhany syr a cesnak. Z 300g muky vam vyjde 8 velkych stangli. Dobrú chuť :) :) :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dakujem za kometare :). ja som este plnene stangle nejedla, ani nevidela :) vzdy iba taketo "ciste" s dresingom a "pizza" stangle ich volame preto lebo su z cesta ako na pizzu :). cesto je ale odskusane, kludne si ich mozete naplnit podla zelania. hlavne ze budu chutit papacikom :)
1x 13roman
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
a žiadne pizza korenie?