Foto: chenny
Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich Zobraziť celý popisŠtangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich doma :)
porcií
príprava
na 200-220 °C
Postup
-
1
muku+2zltka+sol+olej - zmesat a potom pridat kvasok
- 2
kvasok - do mlieka nadrobit kvasnice a zasypat trochou cukru a dat do mikrovlnky na 15 sekund - a velmi dobre rozmiesat a pridat do muky. (to je tajomstvo vlacneho cesta)
- 3
vypracovat cesto - nechat vykysnut. Potom na doske rozdelit na 8 casti - urobit dlhe sulance a zatocit ako spiralu - dat na pelch potriet olejom a osolit. Vlozit do vyhriatej ruky a za 10 min mate štangle na stole :) dresing podla chuti - ja používam smotanu+struhany syr a cesnak. Z 300g muky vam vyjde 8 velkych stangli. Dobrú chuť :) :) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu