Cibuľkové bagety fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. januára 2014
Cibuľkové bagety (fotorecept)
Foto: tatranka

Pri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam Zobraziť celý popisPri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam ho. Bagetky sú dva až tri dni veľmi chutné.

2 kusy
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 220-180 °C

Suroviny

300 g
150 g
2 čl
1,5 čl
2 čl
1 čl
6 pl
1
1 pl
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Potrebné ingrediencie.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku pokrájame na drobno.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme ju dusiť na 6 lyžíc,olivového oleja.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podusíme ju do sklovita a necháme vychladnúť.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do odmerky si pridáme 2,5 dcl teplej vody s lyžicou octu.Ochladenú cibuľu pridáme do odmerky k vode a octu.Premiešame.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do väčšej nádoby zapravíme cesto.Hladkú múku,ražnú múku,soľ,sušený majorán,mletú razcu,suché droždie,pridáme k múke a dobre premiešame.Nakoniec pridáme cibuľku v oleji s vodou a octom.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vypracujeme nelepivé a tvrdšie cesto.Necháme ho hodinku prikryté na teplom mieste kysnúť.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.Urobíme z nich válce.Kraje stočíme v protismere.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uložíme ich na fólie na pečenie,alebo na papier na pečenie.Necháme ešte pol hodinku kysnúť.Ja som ich posypala po potretí vodou ešte celou razcou a manžel má rád slanšie,tak jemu som posypala bagetku hrubou soľou. Nechala som si v tom čase zohriať trúbu na 220 stupňov.Tam som vložila na 15 minút bagety.Po stiahnutí tepla na 180 stupňov,som ich nechala asi 25 minút upiecť do peknej farbičky a do chrumkava.Nie je na škodu,ak ešte bagetky počas pečenia potriete trochu vodou.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Chutné,chrumkavé bagety.Už som si ich uložila do môjho receptáru.Sú naozaj chutné.Sú hutnejšie,ale vydržia v dobrom a chutnom stave zo tri dni.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Samozrejme,že sme ich po vychladnutí hneď aj ochutnali.

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Boli výborné!

    Cibuľkové bagety (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

luss44
tak toto sú veľmi chutné bagetky, cibuľové robievam, len máme radi cibuľku trochu tmavšie orestovanú, aj samotné sú výborné.
ebaka
Bagety mám rada,tak určite upečiem...cibuľové som nejedla a tie Tvoje sú na zahryznutie,samozrejme fotopostup na *****.
havino
možno zajtra, alebo v týždni sa pečú u nás, 5 * @tatranka máš,majoránku som ozaj do cesta ešte nedávala, cibulove som robila len raz, chutné boli o tom potom a veľmi, len som ich moc mastné mala, nenadýchli sa mi akoby mali, ukladám recept
medovnicek
cibuľové som už raz piekla podľa receptu od čistinky a keďže nám veľmi chutili, tak vyskúšam aj tieto podľa tvojho receptu, krásne ich máš:)
jerica
Martuška , ako vždy, tvoje recepty nesklamú :-)
tatranka
@medovn íček cesto je hutnejšie a keďže je tam režná múka,tá ho zhutní.Ja mám radšej bagetky voľnelšie.No mám recept aj na také. Tieto manželovi veľmi chutia.Myslím,že viac ako tie ktoré robievam len z hladkej múky.A je zaujímavé,že ani po troch dňoch som nemala pocit,že je pečivo už nie čerstsvé.
@jerica vážim si tvoju pochvalu.@orchidea ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia