Foto: tatranka
Pri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam Zobraziť celý popisPri prezeraní starších týždenníkov,som v časopise,Nový čas pre ženy našla tento recept.Keďže mám rada domáce pečivo,recept ma zaujal.Vyskúšala som ho upiekla,nafotila a ponúkam ho. Bagetky sú dva až tri dni veľmi chutné.
porcie
príprava
na 220-180 °C
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie.
-
2
Cibuľku pokrájame na drobno.
-
3
Dáme ju dusiť na 6 lyžíc,olivového oleja.
-
4
Podusíme ju do sklovita a necháme vychladnúť.
-
5
Do odmerky si pridáme 2,5 dcl teplej vody s lyžicou octu.Ochladenú cibuľu pridáme do odmerky k vode a octu.Premiešame.
-
6
Do väčšej nádoby zapravíme cesto.Hladkú múku,ražnú múku,soľ,sušený majorán,mletú razcu,suché droždie,pridáme k múke a dobre premiešame.Nakoniec pridáme cibuľku v oleji s vodou a octom.
-
7
Vypracujeme nelepivé a tvrdšie cesto.Necháme ho hodinku prikryté na teplom mieste kysnúť.
-
8
Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.Urobíme z nich válce.Kraje stočíme v protismere.
-
9
Uložíme ich na fólie na pečenie,alebo na papier na pečenie.Necháme ešte pol hodinku kysnúť.Ja som ich posypala po potretí vodou ešte celou razcou a manžel má rád slanšie,tak jemu som posypala bagetku hrubou soľou. Nechala som si v tom čase zohriať trúbu na 220 stupňov.Tam som vložila na 15 minút bagety.Po stiahnutí tepla na 180 stupňov,som ich nechala asi 25 minút upiecť do peknej farbičky a do chrumkava.Nie je na škodu,ak ešte bagetky počas pečenia potriete trochu vodou.
-
10
Chutné,chrumkavé bagety.Už som si ich uložila do môjho receptáru.Sú naozaj chutné.Sú hutnejšie,ale vydržia v dobrom a chutnom stave zo tri dni.
-
11
Samozrejme,že sme ich po vychladnutí hneď aj ochutnali.
-
12
Boli výborné!
@jerica vážim si tvoju pochvalu.@orchidea ďakujem.