Domáci perníkový likér
Keď sa zvianočnieva, tak si radi doprajeme vianočné vône a chute. Perníkové korenie, škorica,...
Salajkový kávový zákusok
V recepte je použité kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Kakaové hríbiky s marcipánom
Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta,...
Linecké pečivo
Z muky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinku odležať v chladničke....
Medovníčky
Všetky suroviny vymiesime na cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme cez noc v chladničke odstáť....
Mexický šalát s pórom
Trošku netradičný šalát, ktorý sme si obľúbili na dovolenke a priniesli si aj recept.
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Jednohubky z lístkového cesta
Neudávam presné množstvo surovín, keďže párky a syry môžu mať rôznu dĺžku.
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Bryndzové halušky s domácou slaninou
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...
Perníková roláda s kokosovým krémom
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší...
Šalát s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Šampiňóny dobre scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Stracciatella srdiečka s čokoládou
Je čas na pečenie tých najsladších, najlepších aj najčokoládovejších koláčikov. Naše stracciatella srdiečka s horkou čokoládou Figaro k nim jednoznačne tiež patria....
Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...
Orechový koláč s jablkami
Jednoduchý koláč, výbornej chuti, vláčny a jemný. Presvedčíte sa, keď koláč upečiete....
Bezlepkový a bezvaječný koláč z kyslého mlieka
Rýchly a jednoduchý recept je to, čo potrebujeme, ak dostaneme chuť na sladké. Koláč...
Kokosové hviezdičky
Sviatočne ozdobené chrumkavé kokosové drobné pečivo doplnené bielou čokoládou skrášli každý vianočný stôl.
Krémové krevetové rizoto
Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút....
Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...