Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
herečka a moderátorka, 27. apríla 2025

Foto: Archív Katky Brychtovej
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno! Výbornú verziu tohto dezertu som Zobraziť celý popisNa mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno! Výbornú verziu tohto dezertu som ochutnala na Islande, kde je národnou špecialitou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g nastrúhaná |
|
| 200 g drvené |
|
| 250 g |
|
| 60 g |
|
| 5 ks |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| Krém: | |
| 125 g (+ na vymastenie) |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Ozdobenie: | |
| strúhaná |
|
| opražené |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C a okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. Pripravíme cesto. Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minút.
- 2
Krém: Maslo vyšľaháme, pridáme smotanový syr a opäť prešľaháme. Prisypeme cukor. Krém natrieme na vychladnutú tortu.
- 3
Ozdobíme opraženými mandľami a nastrúhanou čokoládou.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu