Mrkvová torta
Mrkvová torta

Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej

Katka Brychtová
herečka a moderátorka, dnes 13:30
Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Foto: Archív Katky Brychtovej

Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno! Výbornú verziu tohto dezertu som Zobraziť celý popisNa mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno! Výbornú verziu tohto dezertu som ochutnala na Islande, kde je národnou špecialitou.

8
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g nastrúhaná
200 g drvené
250 g
60 g
5 ks
 štipka
1 PL
2 PL
Krém:
125 g (+ na vymastenie)
200 g
100 g
Ozdobenie:
 strúhaná
 opražené




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C a okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. Pripravíme cesto. Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minút.

  2. 2

    Krém: Maslo vyšľaháme, pridáme smotanový syr a opäť prešľaháme. Prisypeme cukor. Krém natrieme na vychladnutú tortu.

  3. 3

    Ozdobíme opraženými mandľami a nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu