Nepečená tvarohová jahodová torta
Suroviny
Základ - korpus: | |
350 g |
|
čerstvé |
|
|
|
Krém tvarohovo-smotanový: | |
550 g |
|
200 g (16 %) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
3 PL (práškový) |
|
2 bal. (po 72 g, t.j. 144 g) |
|
450 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
Jahodové želé: | |
375 ml |
|
1 bal. (72 g) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Takto vyzerá v reze:
-
2
Dno okrúhlej 24 cm tortovej formy som vyložila mäkkými perníkmi. Perníky posypem nakrájanými kúskami ovocia. Množstvo dávam podľa vlastného uváženia. Perníky musia byť mäkké. Použiť sa môžu pištóty alebo sušienky. Formu si môžete vystlať fóliou. Množstvo cukru si prispôsobte vlastnej chuti a ovociu, ktoré použijete.
- 3
Pripravím si citrónovú galaretku vymiešaním v 450 ml horúcej uvarenej vody, do ktorej som ešte pridala šťavu z polovice citróna. Nechám ju vychladnúť.
- 4
V inej miske vyšľahám spolu tvaroh, kyslú smotanu a cukry. Do tvarohovej masy zašľahám vychladenú citrónovú galaretku.
- 5
Túto zmes vylejem na perníky zasypané kúskami nakrájaných čerstvých jahôd a zeleného hrozna vo forme.
- 6
Do povrchu tuhnúcej tvarohovej zmesi naukladám polovičky nakrájaných perníkov a jahôd - podľa seba. Nechávam chladiť a stuhnúť.
- 7
Príprava jahodovej galaretky: Jahodovú galaretku aj s lyžicou cukru zalejem vriacou vodou a miešam až do rozpustenia. Vychladenú jahodovú galaretku pomocou lyžice nalejem na celý povrch stuhnutej torty. Nechám v chladničke na potrebný čas až do celkového zatuhnutia. U nás to bolo celú noc.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu