Plnená bravčová roláda
Plnená bravčová roláda

Roláda z bravčového karé fotorecept

darinkaa - bez fotkydarinkaa, dnes 10:57
Roláda z bravčového karé (fotorecept)
Foto: darinkaa

Recept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný. Kým sa pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na Zobraziť celý popisRecept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný. Kým sa pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na oslavy (bude potrebné väčšie množstvo, z môjho mäska vyšli 4 celé porcie a jedna detská), alebo len tak, ak nemáte čas stáť pol dňa v kuchyni. Prajem vám dobrú chuť :)

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 500 g (vcelku)




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila plnku zo špenatu.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opražila som si ho na nakrájanej cibuľke a cesnaku. Môžete ho osoliť alebo pridať polovicu zeleninového bujónu. Plnku si však môžete zvoliť podľa chuti. Napr. namiesto špenátu použiť huby alebo uvarené vajíčko s kyslou uhorkou alebo čo vás napadne.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku necháme vychladiť a zatiaľ si prerežeme mäso, vyklepeme ho na plát s hrúbkou cca 1 cm. Osolíme, okoreníme.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne ukladáme šunku, tvrdý syr, plnku a nakoniec mäkký syr.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku s mäkkým syrom som uložila iba na vnútorný kraj rolády, aby ostala pekne v strede. Potom si už len preložte vnútornú stranu cez plnku.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A zrolujte :)

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rolku som prepichla špilkami, aby sa pri pečení neotvorila a uložila do vymastenej sklenenej nádoby. Piekla som ju zakrytú 2 hodiny na cca 180-200 °C. Mäsko po hodine pustilo šťavu, ktorou som ho počas pečenia sem tam poliala.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako vidieť na obrázku, spolu so šťavou vytieklo aj trochu mäkkého syra a špenátu, čo vytvorilo chutný "výpek"/ omáčku.

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovú mäsovú roládu stačí nakrájať a podávať. Ja som zvolila zemiakovú kašu, ktorú som poliala výpekom. Avšak vďaka tomu výpeku môžete zvoliť aj suchšiu prílohu ako je ryža alebo hranolky. Prajem vám dobrú chuť. :)

    Roláda z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu