Roláda z bravčového karé fotorecept
Recept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný. Kým sa pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na Zobraziť celý popisRecept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný. Kým sa pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na oslavy (bude potrebné väčšie množstvo, z môjho mäska vyšli 4 celé porcie a jedna detská), alebo len tak, ak nemáte čas stáť pol dňa v kuchyni. Prajem vám dobrú chuť :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv som si pripravila plnku zo špenatu.
-
2
Opražila som si ho na nakrájanej cibuľke a cesnaku. Môžete ho osoliť alebo pridať polovicu zeleninového bujónu. Plnku si však môžete zvoliť podľa chuti. Napr. namiesto špenátu použiť huby alebo uvarené vajíčko s kyslou uhorkou alebo čo vás napadne.
-
3
Plnku necháme vychladiť a zatiaľ si prerežeme mäso, vyklepeme ho na plát s hrúbkou cca 1 cm. Osolíme, okoreníme.
-
4
Následne ukladáme šunku, tvrdý syr, plnku a nakoniec mäkký syr.
-
5
Plnku s mäkkým syrom som uložila iba na vnútorný kraj rolády, aby ostala pekne v strede. Potom si už len preložte vnútornú stranu cez plnku.
-
6
A zrolujte :)
-
7
Rolku som prepichla špilkami, aby sa pri pečení neotvorila a uložila do vymastenej sklenenej nádoby. Piekla som ju zakrytú 2 hodiny na cca 180-200 °C. Mäsko po hodine pustilo šťavu, ktorou som ho počas pečenia sem tam poliala.
-
8
Ako vidieť na obrázku, spolu so šťavou vytieklo aj trochu mäkkého syra a špenátu, čo vytvorilo chutný "výpek"/ omáčku.
-
9
Hotovú mäsovú roládu stačí nakrájať a podávať. Ja som zvolila zemiakovú kašu, ktorú som poliala výpekom. Avšak vďaka tomu výpeku môžete zvoliť aj suchšiu prílohu ako je ryža alebo hranolky. Prajem vám dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu