Čiernohorský rezeň
Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali na slávnostný obed? Tak toto jedlo im určite pripravte, budú...
Ľahučký a krehký jablkový koláč
Výborný jablkový koláč z ľahučkého jemného kysnutého cesta :-)
Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť....
Mangová zmrzlina pre amatérov
Toto je asi jeden z najjednoduchších receptov na ovocnú zmrzlinu. Len tri suroviny.
Tvarohovo-pomarančové rezy
Tento zákusok som si vymyslela sama. Sú to dva biele piškótové korpusy s tvarohovým krémom, do ktorého som nastrúhala pomarančovú kôru....
Orechovo-gaštanová torta
Aj bez množstva múky, masla alebo stuženého tuku dokážete urobiť skvelú tortu.
Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi
V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom...
Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.
Prírodné medovo-cesnakové antibiotikum
Zdravé antibiotikum, ktoré nezaťažuje pečeň a nerozhodí zažívací trakt.
Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu
Aby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj...
Hrnčekové muffiny s tvarohovým duo krémom
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame a nalejeme do papierových košíčkov uložených v muffinovej forme. Pečieme pri...
Pšenično-ražný chlieb
Pripraviť ho dokáže aj začiatočník, ktorý nikdy chlieb nepiekol. Ja ho pečiem rada, v...
Domáce pletenky a žemle
Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok a môžu byť raňajky, desiata, večera.
Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Dulové želé v mliečnej čokoláde
Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.
Bezlepkové šišky
Fašiangy, Turíce, bez šišiek by to nešlo. Bezlepkové šišky, ktoré sme pre vás dnes napiekli my, sú jemné, chutné a majú mäkkú nadýchanú striedku....
Börek plnený cibuľou
Konečne som sa odhodlala vyskúšať spraviť börek. Jeden som skúsila naplniť nielen cibuľou, ale pridala...
Tvarohové fánky
Neodmysliteľnou súčasťou fašiangového obdobia je aj voňavá a chrumkavá sladká pochúťka, fánky. Ak ste ich...
Pudingové kocky
Výborný pudingový zákusok, ktorý ulahodí mlsným jazýčkom. Ja som ho nedávno robila prvýkrát, ale mal...
Lístkové koláčiky s kapustou
Ďalšia inšpirácia na využitie lístkového cesta a kapusty. Koláčiky nielenže dobre vyzerajú, ale aj skvelo...
Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....
Bryndzové pagáčiky
Bryndza patrí medzi naše národne špeciality. Ak ste dostali chuť na niečo tradičné, skúste napríklad...