Tiramisu trochu inak

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 7. marca 2021
Tiramisu trochu inak
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

250 g
75 g
100 g
150 ml
250 g (35 alebo 33 %)
4 plátky
1 šálka (uvarená, silná)
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Keď sú napučané, vodu vytlačíme a želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnnej rúre – asi 30 sekúnd. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu smotany a dobre zmiešame. Zmes nesmie byť horúca, ale ani studená a nesmú v nej byť hrčky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a za stáleho šľahania do nej pridávame želatínovú zmes. Odložíme bokom.

  2. 2

    Vymiešame mascarpone, žĺtky, cukor a kávové mlieko. Túto zmes opatrne krátko ručne (nie mixérom) zmiešame so šľahačkou. Naplníme ňou do polovice pripravené poháre.

  3. 3

    Uvaríme silnú kávu a do nej namočíme nalámané dlhé alebo okrúhle cukrárske piškóty. Do kávy môžeme pridať aj amaretto, prípadne mandľovú esenciu či sirup. Nasiaknuté piškóty dáme na krém v pohári a zakryjeme druhou polovicou krému. Ozdobíme šľahačkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny, postup i finální pohár. Mně by chutnalo.