Tiramisu trochu inak
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 7. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
75 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
250 g (35 alebo 33 %) |
|
4 plátky |
|
|
|
1 šálka (uvarená, silná) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Keď sú napučané, vodu vytlačíme a želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnnej rúre – asi 30 sekúnd. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu smotany a dobre zmiešame. Zmes nesmie byť horúca, ale ani studená a nesmú v nej byť hrčky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a za stáleho šľahania do nej pridávame želatínovú zmes. Odložíme bokom.
- 2
Vymiešame mascarpone, žĺtky, cukor a kávové mlieko. Túto zmes opatrne krátko ručne (nie mixérom) zmiešame so šľahačkou. Naplníme ňou do polovice pripravené poháre.
- 3
Uvaríme silnú kávu a do nej namočíme nalámané dlhé alebo okrúhle cukrárske piškóty. Do kávy môžeme pridať aj amaretto, prípadne mandľovú esenciu či sirup. Nasiaknuté piškóty dáme na krém v pohári a zakryjeme druhou polovicou krému. Ozdobíme šľahačkou.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu