V soli pečená cvikla s feta syrom a karfiolom
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 11. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 11. marca 2021
Foto: Peter Ondrejka
Postup
-
1
Cviklu pokryjeme zmesou vymiešanou z 200 g soli a 1 vajíčka a pečieme v rúre 30 minút. Po vychladnutí cviklu ošúpeme a nakrájame na kúsky.
- 2
Kapiu opečieme, olúpeme vrchnú šupku a potom rozmixujeme spolu s olivovým olejom.
- 3
Z vody, cukru, vínneho octu, bobkového listu a nového korenia pripravíme horúci sladkokyslý nálev. Na chvíľu doň vložíme ružičky karfiolu alebo romanesca. Feta syr rozmixujeme so smotanou.
- 4
Na tanier servírujeme karfiol alebo romanesco, rozmixovanú fetu so smotanou, kúsky cvikly a dochutíme kapiovým olejom.
Tiež cvikla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Také se mi recept líbí, je to efektní vyhnutí se alobalu, v tej "kruste", "kabátku" repa tak nevyschne a rychle a dobre se upečie. Někdy vyzkouším. Ono 20 dkg soli je dost vysoký odpad, ale zkusit se to může.