Čínske rezance
Čínske rezance

Ma jiang mian

bugout - fotkabugout, 10. marca 2021
Ma jiang mian
Foto: bugout

Je to naozaj rýchlovka, kde sa varia len rezance. Snáď každý foodblog s čínskou kuchyňou má niečo obdobné na stránke pod rôznymi názvami. Zobraziť celý popisJe to naozaj rýchlovka, kde sa varia len rezance. Snáď každý foodblog s čínskou kuchyňou má niečo obdobné na stránke pod rôznymi názvami. Je to inšpirácia hlavne pre ľudí, ktorí skúšali niečo z mojich čínskych receptov a ulahodil im čili olej lao gan ma (alebo ho poznajú aj bez môjho zásahu). Je to ideálna rýchla, priam expresná večera...

Suroviny

1 PL čínska
1 PL
1 PL
1 - 2 ČL
1 - 2 PL
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    K surovinám: Čínsku sezamovú pastu plnohodnotne tahini nenahradí. Takže ak ju nemáte, dajte viac arašidového masla. Čiže pol lyžice tahini a jeden a pol lyžice arašidového masla. Ak tahini bežne doma nemáte, kvôli tomuto ho nekupujte a kľudne ho vynechajte a pridajte arašidové maslo. Sezamovu chuť zabezpečí olej. Zeleninu som písal len príkladmo... Ja dávam prevažne šalátovú uhorku, ak nemá dám mungo klíčky z konzervy to mám vždy. K čili oleju som písal pri mapo tofu tak kuk tam.

  2. 2

    Dáme variť rezance, ja kupujem čínske pšeničné (sú hrubšie ako špagety) ale poslúžia vám akékoľvek. V miske, kde budeme jedlo podávať dobre zmiešame všetky ingrediencie a pridáme do nej uvarené rezance a na vrch nakrájanú zeleninu (na foto je na vrchu aj čínsky čili olej, tento konkrétny je s arašidmi)... To je všetko, môžeme jesť. Mali sme doma obdobie, keď sme dokázali zjesť fľašku čili oleja za pár dní.

  3. 3

    Ešte pár slov k octu. Nepoužívam čínsky čierny ocot chinkiang (priznám sa bez mučenia, že mi skrátka nechutí), ale používam tento čínsky čierny ochutený ocot:

    Ma jiang mian - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík. Pearl River Brigde je velmi dobrá značka, mají super chutné výrobky. Jen na ně trefit. Do řetězce přicházejí ve vlnách. A pak dlouho nic. Miluju jejich rýžový ocet bez příchutě. Ten nemá chybu.
bugout
@haji (11.3.2021 15:53)

Niečo kupujem v kamenných obchodoch (ale špecializovaných) niečo objednávam (tento ocot objednávam). Tak krásne vonia, že niekedy mám chuť napiť sa. Osobne ocot moc nemusím, keď chcem niečo kyslé tak používam citrón. Ak kupuješ aj takéto exotickejšie veci tak odporúčam vyskúšať ten čili olej "lao gan ma" každý kto ho ochutnal bol nadšený....
1x haji
bugout
@zahra (11.3.2021 15:48)

Možno ešte dnes hodím jeden recept. Je síce s bravčovým, ale je aj kórejská alternatíva ktorá je de facto rovnaká len mäso je v kombinácii zo zeleninou (čo som skúšal tak to bolo so zemiakom a cuketov) , takže mäso stačí vypustiť :DD alebo vymeniť za tofu. Inak neviem či si niekedy skúšal, ale konkrétne do čínskych stir fry jedál je dobre tofu nakrájať na kocky vypražiť a použiť v recepte na miesto mäsa.... Ale naozaj plnohodnotne vypražiť. U nás som to nevidel ale v zahraničí sa aj predáva hotové vyprážané normálne v sáčku. Niekdy si kúpim viac tofu nakrájam, vypražím a hodím do mrázaku. Do polievok a podobných jedál je to super. Vytiahnem z mrázaku hodím do jedla a za chvíľku jem.
1x zahra
haji
@bugout (11.3.2021 16:35)
Omluva, se mi pletou písmena, oprava: bridge, stir - píšu nepozorně. Zpravidla už tvořím další větu a prsty teprve jedou na klávesnici tu první. Pak je hrubek jako máku. Pardon.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia