Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Výborné kocky z Bebe keksov
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým...
Rýdziky v trojobale
Recept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť. Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a...
Karí zelenina na plechu
Výborne chutí či už ako teplá zeleninová príloha, ale aj samostatne.
Likér Griotka
Ak niekto má rád likériky, može si doma takýto urobiť. Ja som ho skúšala jeden...
Palacinky Gundel
Z vajec, mlieka, múky a oleja vymiešame palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.
Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...
Kuracie stehná na paprike
Cibuľu nakrájame, speníme, pridáme koreniny a lečo. Pridáme kuracie stehná, podlejeme vodou a...
Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...
Vyprážaný karfiól lady Ann pre kotňaka
Tento recept je formou prejavu veľkej lásky mojej milovanej babičky „lady Ann“ ku mne. Vynikajúca kuchárka...
Pečené rebrá
Surové rebrá sme napichali špičkou noža, aby sa koreniaca zmes dostala "hlbšie" do mäsa. Obalili sme...
Zapekané držky so syrom
Niektoré jedlá sa v malých obmenách pripravujú rovnako v niektorých krajoch, etnic-kých územiach alebo vo väčších územných...
Lekvárové šatôčky
Chcela som niečo upiecť, tak som dala miesit cesto do domácej pekárničky a rozhodla som...
Mandľová torta
Túto tortu som urobila priateľovi k meninám, bohužiaľ veľmi som nestíhala, takže ani tvar nemá...
Čokoládové ravioly s vanilkovou penou zabaione
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Jablkovo–tekvicový závin s karamelovým parfé
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Liptovské bryndzovníky
Tento recept ma naučila moja stará mama. Máme bryndzu veľmi radi, lebo je zdravá a...
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke
Hrušky očistíme, nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.
Liptovský šošovicový prívarok
Určite každý pozná šošovicový prívarok. U nás na Liptove sa varí takto:
Morčací špíz s jablkami a medovo-orechovou omáčkou
môj experiment pre odvážnych. Robila som len jednu porciu, takže aj recept je tak písaný
Babičkin kakaový závin
Časovo dosť náročný, no chuťou každému prinavráti vynaloženú námahu :-) aj napriek veľkému množstvu je o...
Zapekaná pohánka so šmakounom
Šmakouna sme doma objavili nedávno, má fantastickú chuť a dá sa ním plne nahradiť mäso. V...
Bravčové mäso so zeleninou na ázijský spôsob stir - fry
Recept je z www. taste. com. au
Lákavé rezy - Bounty
Tento zákusok mi raz prišiel mailom od kamarátky a okamžite ma na pohľad zaujal. A po...
Krémová cukinová polievka
Chutná, jednoduchá polievočka, u nás doma mimoriadne obľubujeme práve krémové polievky a tak skúšame rôzne...
Koláče Ani medu
koláčiky takto pomenoval bratranec, keďže mu na návšteve u nás veľmi chutili (ako aj ostatným pohosteným...
Pečená cibuľa s hubovo–mäsovou plnkou
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode, vyberieme, vršky odkrojíme a vnútro opatrne...