Rýchly krémeš

janam123 - fotkajanam123, 2. februára 2011

Ak sa vám nečakane ohlási návšteva, a máte v mrazničke lístkové cesto, tak ju určite prekvapíte týmto zákuskom

16
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

 (500g)
500ml
1bal
4pol. lyžice
400ml
2bal.
2pol. lyžice




Postup

  1. 1

    lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme, pokrájame na štvorce(podľa toho aké veľké chceme krémeše) a vložíme do predhriatej rúry upiecť. Po upečení necháme vychladnúť. medzitým si z mlieka maizény a kryštálového cukru uvaríme puding a vyšľaháme šľahačku s 1 lyžicou práškového cukru a stužovačom.Vychladnuté lístkové cesto porozkrajujeme tak, aby nám vznikli 2 vrstvy, na spodnú vrstvu , na celú plochu nastriekame ozdobným vreckom polovychladnutý puding, necháme vychladnúť, na puding nastriekame vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhou vrstvou lístkového cesta, môžeme poliať len tak mriežkovane roztopenou čokoládou, alebo posypať práškovým cukrom.Takto vytvoríme krémeše postupne zo všetkých štvorcov.

Diskusia k receptu

evia
akosi tomu nerozumiem. Píšeš, že lístkové cesto porozkrajujeme na štvorce a dáme piecť. To je jasné, ale ďalej píšeš, že vychladnuté lístkové cesto porozkrajujeme tak, aby nám vznikli 2 vrstvy na spodnú vrstvu, ale veď už máme štvorce rozkrájané alebo nie?
andrea77
ten krém robím takto :1 l mlieka 4 zlaté klasy bez cukru uvarím puding do horúceho zamiešam 1-2 kocky jemného nie hrudkového tvarohu a občas pomiešame do vychladenia medzi tým si vyšľaháme 1 heliu s 250g práškovým cukrom 1 vanilkovým cukrom a pridáme do vychladeného pudingu môžeme pridať pre dospelých podľa chuti RUM krém natriem na spodný upečený diel lístkového cesta na vrch dám šľahačku, ktorú urobím z 2 balíčikov práškovej šľahačky a pridám 2 sáčky stužovača na vrch poukladám už na porcie nakrájané upečené lístkové cesto a pocukrujem alebo polejem čokoládou . tak tomuto sa potom povie krémeš dobrú chuť
janam123
ano, lenže tie upečené štvorce ešte rozkrojíme po celej ploche na 2 polovice
aja1616
Tvoj krémeš je mňam, mňam. Ja robím dvojitú dávku plnky a k zlatým klasom pridám ešte 2 žĺtky. Krém ešte mierne teplý / pozor, aby sa veľmi neroztekal/ od stredu opatrne nalejem na plát, upravím - nechám vychladnúť. Nedávala by som do krému tuk, ani rum a už vôbec by som nepoužila práškovú šľahačku, pokiaľ chceš mať ten lahodný krémeš, aký býval kedysi. Pláty pečiem dva a jeden ešte horúci pokrájam na porcie - ten použijem ako vrchný. Pofŕkam čokoládovou polevou. A nechám do rána odležať. Mňam.
andrea77
puding môžem jesť aj z misky a nepotrebujem na to lístkové cesto
dorisa
To lístové cesto sa tak rychlo nerozmrazí. Ale koláčik je to perfektný. Recept ukladám, upečiem.
sovka62
Nechcem vŕtať, ale predsa sa mi nezdržím a pridám pár rád. Dúfam, že to vezmeš v dobrom, mám to vyskúšané. Z cesta treba vyvaľkať dva pláty a upiecť ich celé. Na celý, nerozkrájaný plát sa ti bude plnka dobre natierať a nemusíš kúsky prácne prekrajovať na plocho. Naplnený krémeš zakry druhým upečeným plátom (ak chceš s polevou vychladnutý polej čokoládou, keď je v kuse máš to šup-šup), ktorý si pokrájala na štvorce. Podľa tých horných pokrájaných plátov hotový krémeš krásne nakrájaš. Aby bol krémeš pekný aj na reze, uvar plnku z litra mlieka a 100g maizeny a do mlieka, v ktorom budeš miešať maizenu pridaj tri žĺtky a 100g cukru. Z Ďalších 100g cukru a 3 bielkov ušľahaj tvrdý sneh a vmiešaj ho do horúceho pudingu hneď, ako ho dostavíš z ohňa. Plnka zväčší objem a po vychladnutí a prerezaní bude na reze pekná hladká, čistý puding sa tak pokrájať nedá. Toto sú len rady starej korytnačky, samozrejme sa ich nemusíš držať.
ejmepb
S malými obmenami v množstvách robím presne ako sovka.
jarunka
Kremes som nerolbila velmi davno, ale tiez som ho robila ako @sovka62 , dostala som inspiraciu a vyskusam v nedelu.
motamita3
ja mám ešte rýchlejší recept.Kúpime asi 4bal.Marína keks/podla velkosti plechu/poukladáme ich na plech,zalejeme krémom.Krém1l.mlieka,15dkg.pr.cukru,2vanilky,4žltky,2 vanilkové pudingy,HL.múka PL,Zo 4 bielok sneh s 2PL kr.cukru.Všetko uvariť na hustú kašu a ešte do horúcej dať sneh.Zaliať keksy a poukladať aj na vrch.Nehať stuhnúť
omama
Ešte chcem poradiť,ale určite to asi všetci viete, čokoládu na vrch kremeša ja roztieram štetcom širokým cca 3-4 cm, ide to veľmi dobre a neminiem veľa čokolády.
olga42
Ja to robím tiež tak podobne.Len s keksov Indian 4 baličky keksov a vplech uložím keksy.V 5 dl vodya 5dl mielka rozhabarkujem 4 žltka,12 dkg kryš.cukru, 3 zlaté klasy,van.cukor.Miešame až uvaríme puding.Zo 4 bielkov ušlahám sneh , a zašlaham do horuceho pudingu.Vylejem na keksy,počkám až pudig trošku vychladne a na vrch dám 3 ks vyšlahanej práškovej šlahačky so 3 tružovačmi.Poukladám na šlahačku keksy.Možete posypat praš.cukrom alebo poliat čokoládov .Dávam ho do chladničky.Na druhý den je výborný.
olga42
Ešte som zabudla dodat,že neni s tým vela roboty a máte ho rýchlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia