Ak sa vám nečakane ohlási návšteva, a máte v mrazničke lístkové cesto, tak ju určite prekvapíte týmto zákuskom
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme, pokrájame na štvorce(podľa toho aké veľké chceme krémeše) a vložíme do predhriatej rúry upiecť. Po upečení necháme vychladnúť. medzitým si z mlieka maizény a kryštálového cukru uvaríme puding a vyšľaháme šľahačku s 1 lyžicou práškového cukru a stužovačom.Vychladnuté lístkové cesto porozkrajujeme tak, aby nám vznikli 2 vrstvy, na spodnú vrstvu , na celú plochu nastriekame ozdobným vreckom polovychladnutý puding, necháme vychladnúť, na puding nastriekame vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhou vrstvou lístkového cesta, môžeme poliať len tak mriežkovane roztopenou čokoládou, alebo posypať práškovým cukrom.Takto vytvoríme krémeše postupne zo všetkých štvorcov.
Diskusia k receptu