Huby vo vlastnej šťave

mirbod - fotkamirbod, 3. februára 2011

Takto pripravené huby použivamé ako čerstve,nestracajú svoju pôvodnu chuť-Môžme ich pripraviť aj na masle,oleji alebo masti,no dusene vo vlastnej šťave nam chutia najlepšie.

Suroviny

  zmes
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Očistene huby pokrajame osolime a dame dusiť.Udusene huby nakladame do poharov do3/4 a jednu hodinu sterelizujeme

Diskusia k receptu

abend
Zaujímavý recept, každoročne mám problémy kam s hubami, mraznička sa zväčšiť nedá, rada vyskúšam, poprosím doplniť recept, ako dlho huby dusíte a či ich do pohárov dávate teplé, alebo až keď vychladnú. Vďaka za odpoveď.
mirbod
na mrazničku som doplatil aj ja keď vypadla elektrina ale vrátim sa k receptu.Huby dusím až sa voda tak napol neodpari,do pohárov ich môžte dávať aj vlažne alebo studene.Inač ak robíte praženicu tak viete kedy pridať vajíčka tak presne taku knzistenciu majú mať huby.Prajem Vam veľa uspechov v hubareni.
abend
mirbod, ďakujem za odpoveď, dal by Boh aby bola tohtoročná hubárska sezóna ako vlaňajšia a vraj už môžeme chodiť na huby bez povolenia aj do vojenských lesov.
mirbod
No dufam ze tam nazbierame huby a nie nieco ine? Inac uz sa tesim na udene huby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia