Bryndzovníky

janam123 - fotkajanam123, 2. februára 2011

Tento recept robievam dosť často, lebo chutí všetkým, je dobrý teplý aj studený, k vínu ,pivu alebo len tak ked máte chuť.

40
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
asi 1/2 litra vlažná na kvások a zamiesenie
 kocka
 lyžička
 lyžička, rasca,sezam
PLNKA:
asi1kg
250g
100g
2 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    z vody, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme postupne múku a soľ a dobre vymiesime, necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime, rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, na ne poukladáme kôpky zemiakov /môžeme dať aj viac , podľa chuti/, uzatvoríme, vytvoríme buchtičky, ktoré dlaňou roztlačíme na placku, placky prenesieme na plech, ktorý sme vymastili olejom, potrieme ich vajíčkom, posypeme rascou, alebo sezamom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista. PLNKA:zemiaky uvaríme v osolenej vode, prepasírujeme do misy, pridáme bryndzu maslo a kôpor, dobre vymiešame.

Diskusia k receptu

palokuchki
Moze to byt dobre. Mam rada jedla kde je bryndza. Urcite to vyskusam. Vitaj na Vareche. Vsimla som si, ze si sa len nedavno zaregistrovala.
janam123
dakujem, zaregistrovala som sa, lebo rada skúšam nové recepty, a ak sa mi podaria, tak ich pošlem dalej, nech skúsia aj iní
esko
Bude to asi dobrá mňamka určite to vyskúšam
cica2
Bryndzu máme radi, tak rada vyskúšam ;-) A vitaj:))
tiginko
mňam, moje milované švábovníky! My namiesto kôpru dávame opraženú cibuľu a viac bryndze :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia