Tento recept robievam dosť často, lebo chutí všetkým, je dobrý teplý aj studený, k vínu ,pivu alebo len tak ked máte chuť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 kg |
|
| asi 1/2 litra vlažná na kvások a zamiesenie |
|
| kocka |
|
| lyžička |
|
| lyžička, rasca,sezam |
|
| PLNKA: | |
| asi1kg |
|
| 250g |
|
| 100g |
|
| 2 polievkové lyžice |
|
|
|
|
Postup
-
1
z vody, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme postupne múku a soľ a dobre vymiesime, necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime, rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, na ne poukladáme kôpky zemiakov /môžeme dať aj viac , podľa chuti/, uzatvoríme, vytvoríme buchtičky, ktoré dlaňou roztlačíme na placku, placky prenesieme na plech, ktorý sme vymastili olejom, potrieme ich vajíčkom, posypeme rascou, alebo sezamom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista. PLNKA:zemiaky uvaríme v osolenej vode, prepasírujeme do misy, pridáme bryndzu maslo a kôpor, dobre vymiešame.








Diskusia k receptu